Diş beyazlatma, diştaşı temizliğinden farklı bir işlemdir. Diş yüzeyindeki sigara, kahve, çay gibi lekeler diştaşı temizliği ve polisaj işlemi ile giderilir. Diş beyazlatma işleminde ise diş yüzeyine uygulanan beyazlatıcı ajanlar ile dişin doğal renginden daha beyaz bir renk elde etmek amaçlanır.
Diş beyazlatma, diştaşı temizliğinden farklı bir işlemdir. Diş yüzeyindeki sigara, kahve, çay gibi lekeler diştaşı temizliği ve polisaj işlemi ile giderilir. Diş beyazlatma işleminde ise diş yüzeyine uygulanan beyazlatıcı ajanlar ile dişin doğal renginden daha beyaz bir renk elde etmek amaçlanır. Diş beyazlatma uygulaması talep eden hastalara öncelikle diştaşı temizliği ve polisaj uygulaması yapılması tavsiye edilmektedir.
Vital yani canlı dişlerin beyazlatması ofis ve ev tipi olmak üzere hem klinikte hekim tarafından hem de hazırlanan plaklarla evde hasta tarafından uygulanabilir. Bu iki yöntem; önce ofis ardından ev tipi beyazlatma ile desteklenerek kombine olarak da kullanılabilir. İki yöntemin bir arada kullanılması hem beyazlığı hem de kalıcılığı arttırmaktadır.
Devital diş beyazlatma uygulaması ise canlılığını yitirmiş, kanal tedavisi uygulanmış dişlerin zamanla renklenmesi(mor/gri/kahverengi bir renge dönüşmesi) sonucu uygulanan bir beyazlatma yöntemidir.
“Ofis tip diş beyazlatma” biz diş hekimleri tarafından klinikte uygulanmaktadır ve seans sayısı hekim tarafından belirlenir. Diş renginden rahatsız olan ve daha beyaz dişlere sahip olmak isteyen hastalara uyguladığımız basit bir tedavi prosedürüdür. Ağrısız ve anestezi uygulanmadan gerçekleştirilen estetik amaçla uygulanan bir tedavidir. Diş beyazlatmanın dişe bir zararı yoktur ancak dişlerinde belirgin hassasiyet şikayeti olan, ileri diş eti çekilmesi olan hastalarda kullanılması var olan diş hassasiyeti benzeri şikayetlerin artmasına yol açacaktır. Bu nedenle beyazlatma tedavisinin uygulanıp uygulanmayacağına hekim karar verir.
Ofis tipi beyazlatma uygulaması bir ışık kaynağıyla yapılabileceği gibi ışık kaynağı olmaksızın da uygulanabilmektedir. Işık kaynağının varlığının ekstra diş hassasiyeti yaratabildiğine dair çeşitli akademik çalışmalar bulunmaktadır. Halk arasında “lazerle diş beyazlatma” olarak biliniyor olsa da beyazlatma esnasında kullanılan ışık kaynağı LED ışık kaynağıdır. Ancak “lazerle diş beyazlatma” olarak popülarite kazanmış bir uygulamadır.
Ofis tipi beyazlatma uygulaması kullanılan beyazlatma ajanının markasına göre farklı prosedürlerde uygulanabilmektedir. Uygulama süresi ve seans sayısı değişebilmektedir. Hedeflenen beyazlatma miktarı diş yapısına göre farklı seans sayısında elde edilebilmektedir. Bazı hastalarda tek seansta daha etkili sonuçlar elde edilebilse de bazı hastalarda birden çok uygulama gerekebilmektedir.
Ofis tipi beyazlatma uygulanan hastalar işlem sırasında geçici hassasiyetler, şimşek çakması gibi anlık hisler duyabilmektedir. İşlem sonrasında 1-2 gün içerisinde yine ara ara hassasiyetler hissedilebilmektedir. Bu beklenen bir postoperatif semptomdur. Kısa süre içerisinde hassasiyet geçmekte kalıcı olmamaktadır.
Ofis tipi beyazlatma uygulanan hastalara ilk 2 haftalık süreçte diş renklenmesine yol açabilecek gıda, alışkanlık ve içeceklerden kaçınılması önerilmektedir. Özellikle beyazlatmanın uygulandığı ilk dönemde dişler dışardan gelen renklenmelere karşı daha savunmasız olarak kabul edilir.
“Ev tipi diş beyazlatma” da ise hastalardan aldığımız ölçülerle hazırlanan kişisel beyazlatma plakları kullanılmaktadır. Hastalarımız verdiğimiz beyazlatıcı ajanları düzenli aralıklarla plakları içerisine yerleştirerek evde uygulamaktadır. Daha yavaş sonuç alınan bir beyazlatma yöntemidir. Ofis tipi beyazlatma sonrasında idame tedavi olarak uygulanması daha kalıcı bir beyazlık elde edilmesini sağlamaktadır.
Diş beyazlatma tedavisinin zamanla etkisi azalabilir ve başlangıç diş rengi bir miktar geri dönebilir. Diş beyazlatma uygulaması en az 6 ayda bir tekrarlanabilir. Düzenli aralıklarla uygulama yapılırsa bir süre sonra renk geri dönüşü de azalmaktadır.
“İntrakoronal bleaching”, “walking bleaching”, “devital bleaching” adı verilen bir beyazlatma uygulaması daha vardır. Bu uygulama kanal tedavisi uygulanmış dişlere yapılmaktadır. Kanal tedavisi uygulaması sonrasında dişler zamanla gri/kahverengi koyu bir renge dönüşebilmektedir. Bu renklenme diş dokusunda içsel bir renklenme şeklinde oluşur. Diş içi beyazlatma ajanları kullanılarak birkaç seansta tek dişe uygulama yapılarak diş rengi beyazlatılabilmekte ve eski haline dönüştürülebilmektedir. Bu beyazlatma yalnızca kanal tedavisi uygulanmış ve cansız dişlere yapılabilmektedir.
Tüm beyazlatma tedavileri zamanla geri dönebilir ve dişlerde tekrar renklenme oluşabilir. Düzenli hekim kontrolleri sırasında dişlerin renklenmesi takip edilebilir gerekli tedaviler uygun zamanda tekrarlanabilir.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Fiyatları 2024, Ankara da yaşayan hastalar tarafından sıkça araştırılan konulardandır. Diş beyazlatma fiyatları, kullanılan malzemeye, ihtiyaç duyulan diğer diş hekimliği tedavilerine göre değişikli gösterebilir.
Türk Diş Hekimleri Birliğinin standart tedavi uygulama fiyatları 2024 sabittir ancak tedavinin süreci ve kullanılan malzemeden dolayı tam tutarı söylemek pek mümkün değildir. En doğru fiyatı hekiminizle görüşerek öğrenebilirsiniz.
Diş beyazlatma fiyatları da dahil olmak üzere, Diş Beyazlatma uygulaması hakkındaki sorularınız ve randevu talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Türk Dişhekimleri Birliği’nin, Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi için tıklayınız…